Fun Fact: Kan de oplossing uit 'Armageddon' ook in het echt gebeuren?

Fun Fact: Kan de oplossing uit 'Armageddon' ook in het echt gebeuren?

Science Direct deed onderzoek...

In 1998 kwam explosievenexpert Michael Bay met de blockbuster Armageddon, waarin Bruce Willis (toen hij acteren nog leuk vond) met een team olieboorders per spaceshuttle naar een asteroïde reisde om deze met een atoombom op te blazen en zo te voorkomen dat de aarde weer eens vernietigd zou worden.

Ontzettend vergezocht, maar het leverde wel een onderhoudende actiefilm op die toenmalige concurrent Deep Impact het nakijken gaf.

Nu, 23 jaar later, lijkt het erop dat wetenschappers geloven dat de strategie om met een enorme asteroïde om te gaan, eigenlijk best haalbaar is, mocht de dreiging ooit daadwerkelijk plaatsvinden.

Science Direct deed onderzoek...
Een nieuw rapport van Science Alert suggereert dat de tactiek om nucleaire apparaten te gebruiken om bepaalde asteroïden te vernietigen die op ramkoers met de aarde liggen, een gecompliceerde maar "zeer effectieve" methode zou zijn om de planeet te beschermen tegen dergelijke uitstervingsgebeurtenissen.

Terwijl Bay's rampenfilm de natuurwetten behoorlijk tart en de hele zaak een relatief eenvoudig proces laat lijken, zou in realiteit het uitvoeren van zo'n gecontroleerde explosie een stuk ingewikkelder zijn vanwege alle kleine brokstukken die ontstaan als gevolg van de ontploffing.

In ieder geval is de garantie dat we niet helemaal reddeloos verloren zijn, een geruststellende gedachte om mee te gaan slapen, toch?

NieuwsFilm

meest populair