Die mooie momenten in 'No Time to Die' kwamen er niet zomaar

Die mooie momenten in 'No Time to Die' kwamen er niet zomaar

Het vergde heel wat werk.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

No Time To Die heeft een aantal actiescènes die wel heel goed in elkaar steken, met behoorlijk lange shots. Dit blijkt enig werk vereist te hebben, want acteur Daniel Craig was niet direct aan boord.

Dat vertelt regisseur Cary Joji Fukunaga, die deze vijfentwintigste film rond James Bond mocht regisseren. Fukunaga gebruikt in al zijn projecten veel lange takes, zodat een scène meer impact maakt.

No Time To Die
Tijdens een interview met de site Slashfilm vertelde Fukunaga dat hij heel blij was met de lange takes. Maar dat Daniel Craig daar niet per se zin in had.

"Daniel is een perfectionist, dus hij wil dat elke klap, elk shot, alles dat je ziet op fysiek niveau foutloos is," begon Fukunaga. "Zelfs dat vroege gevecht in Matera, waarin hij drie of vier combo's maakt met Primo (Dali Benssalah) voordat hij de waslijn om zijn nek draait, nou ja, Daniel zou dat het liefst in meerdere cuts gemaakt hebben, zodat elke klap er goed uit zou zien."

"Dat komt voort uit zijn perfectionisme. Hij wil dat als mensen kijken, ze ook echt het gevoel hebben dat de klappen aankomen en hijzelf ook het nodige te verwerken krijgt. Dus om een single-take shot (dat nog langer duurt) later in de film te pitchen, was iets waar we het eerst over hadden met de producenten en daarna de stuntcoördinatoren. We wilden zoeken naar een manier om dit te doen zonder ook maar iemand het gevoel te geven dat het spel opgeofferd zou worden."

NieuwsFilm

meest populair