Rian Johnson had grote impact op 'Star Wars: The Force Awakens'

Rian Johnson had grote impact op 'Star Wars: The Force Awakens'

Eerder werd gedacht dat dit mee zou vallen.

Pablo Hidalgo van Lucasfilm onthult dat de prequelboeken voor Star Wars: The Force Awakens ideeën van regisseur Rian Johnson omvatten.

Toen Lucasfilm in 2015 begon met werken aan Star Wars: The Force Awakens, bracht men meerdere boeken en comics verbonden aan het project uit, onder de noemer Journey to Star Wars: The Force Awakens. Die verhalen hielpen vooral de setting op te bouwen.

De Bloodline-boeken
Het belangrijkst waren vermoedelijk het Bloodline-boek van Claudia Gray. Die vertelden het verhaal van de carrière van Leia Organa en het moment waarop zij besloot om de Resistance op te richten tegen de bedreiging van de First Order.

Op Twitter onthulde Hidalgo dat het verhaal niet direct voortkwam uit ideeën van Star Wars: The Force Awakens-regisseur J.J. Abrams, maar juist ook van Rian Johnson die ons later The Last Jedi bracht.

Johnson zette uiteen wat er volgens hem gebeurd was tussen Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens, en dat werd onderdeel van het boek Bloodline. Hieronder het bericht van Hidalgo:



NieuwsFilm

meest populair