Grotendeels enthousiaste reacties op casting vrouwelijke Pinhead in 'Hellraiser'-reboot

Grotendeels enthousiaste reacties op casting vrouwelijke Pinhead in 'Hellraiser'-reboot

Een terugkeer naar het bronmateriaal...

Voor vele fans is en blijft Doug Bradley de enige echte Cenobite Pinhead (de antagonist uit de Hellraiser-films) die zich moeiteloos kan meten met andere beroemde horrormonsters als een Michael Myers, Freddy Krueger of Jason Voorhees.

Onlangs werden de opnames van de reboot afgerond en kwam het nieuws naar buiten dat Pinhead dit keer gespeeld zal worden door actrice Jamie Clayton, bekend van The L Word: Generation Q.

Gender-swapping van oorspronkelijk mannelijke personages is niks nieuws en zeker iets van de laatste tijd. In de meeste gevallen worden zulk soort berichten dan ook niet juichend ontvangen en meer gezien als geforceerd feminisme.

Onterechte kritiek
Echter valt het met de opschudding bij de Hellraiser-reboot wel mee, omdat Cenobites geslachtsloos zijn in het originele verhaal van Clive Barker en dus niet per sé door een man gespeeld hoeven te worden.

De reacties op TWITTER liegen er niet om en zijn dan ook grotendeels positief vanuit fans die het échte verhaal kennen:

- "Geweldig nieuws dat de oorspronkelijke visie van Clive wordt geëerd, slecht nieuws voor de zeurders die nog steeds niet door hebben dat Pinhead altijd vrij is geweest van gender en het binaire getal".
- "Pinhead was een vrouw in de originele toneelstukversie 'The Hellbound Heart', dus dit is héél spannend"!
- "Dit is zo ongelooflijk cool! In de originele novelle was het personage Pinhead van een onbekend geslacht met een vrouwelijke, melodieuze stem. Als al die anti-SJW-figuren nu boos worden, dan laten ze gewoon zien dat ze geen idee hebben van het bronmateriaal".

De nieuwe Hellraiser wordt in de loop van 2022 verwacht op HULU.

NieuwsFilm

meest populair