Regisseur 'Halloween' maakt feelgoodmovie over de bouw van Disneyland

Van vette horror naar de fijnste plek op aarde...

Arjen Rooseboom 13 oktober 2021 13:28 in Algemeen
Als je inmiddels boven de 20 bent en nog nooit in een park van Disneyland of Disney World bent geweest, heb je stiekem toch iets gemist in jouw jeugd, wees eerlijk. Hoewel het nooit te laat is.

Volgens DEADLINE is David Gordon Green aangenomen om een film te maken over de bouw van het vrolijkste attractiepark ter wereld.

Het project zal worden geschreven door Evan Spiliotopoulos, die al meerdere Disney-titels heeft geschreven zoals The Jungle Book 2, Pooh's Heffalump Movie en de live-action bewerking van Beauty And The Beast.

Het eindresultaat zal direct verschijnen op streamingdienst Disney+. In 1953 (het jaar waarin de animatieklassieker Peter Pan uitkwam) kocht Walt Disney een terrein van 160 hectare in de buurt van Anaheim, Californië en het jaar daarop begon de bouw.

Alweer 65 jaar oud
Het park werd geopend in 1955, tijdens een speciaal persevenement dat werd uitgezonden op ABC, en is in de loop der jaren uitgegroeid een wereldwijd fenomeen waar menig familie dagelijks van geniet.

Het is nog niet bekend wie de rol van de legendarische Walt Disney gaat spelen. Eerder gaf acteur Tom Hanks gestalte aan de animatiepionier in Saving Mr. Banks (2013) tegenover actrice Emma Thompson.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair