Ridley Scott is kritisch op alle nieuwe 'Alien'-projecten

Sinds Alien uitkwam was 't nooit meer zo goed.

Jim Pedd 14 oktober 2021 09:56 in Algemeen
Ridley Scott vertelt toch iets opmerkelijks over de aankomende Alien-televisieserie van FX. Volgens hem kan die nooit tippen aan de eerste film uit 1979.

In 1979 bracht Scott ons Alien, een film die hij met schrijver Dan O'Bannon maakte. We volgen daarin Ellen Ripley aan boord van het commerciële ruimteschip Nostromo. Die komt een dodelijke buitenaardse levensvorm tegen, de Xenomorph. Voor de drie daaropvolgende films, uit 1986, 1992 en 1997 keerde Scott niet terug.

Niet aan te tippen
Wel bracht Ridley Scott ons twee prequels: Prometheus in 2012 en Alien: Covenant in 2017. Daarin volgen we de android David en de Engineers die de Xenomorph gemaakt hadden.

Maar een gepland derde deel komt er niet. Wel krijgen we van de hand van Noah Hawley (in samenwerking met Scott) een serie op FX, die zich afspeelt op Aarde.

Ondanks zijn eigen betrokkenheid, heeft Scott niet al te hoge hoop voor de aankomende serie. Hij vertelde namelijk tegenover The Independent dat Hawley's serie "nooit zo goed als de eerste" kan zijn, dus zijn originele film uit 1979.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Joost van den Heuvel

Avatar

Sowieso kan geen enkele Alien film aan het origineel tippen. Aliens was op zich nog wel prima, maar dan heb je het verder ook wel gehad.

Dit geldt ook voor de prequels.

baron nostalgia

Avatar

Ik ben het eens met Scott geen enkele kan tippen aan de originele film uit 79 zelfs aliens van James Cameron kwam niet niet in de buurt

Lurking metafan

Avatar

Alien en Aliens waren zonder competitie de beste films uit de hele Alien-franchise.

Het is jammer dat Ridley Scott het niveau van zijn 1e Alien film niet meer wist te handhaven in zijn Prometheus en Alien: Covenant.
Misschien dat Cameron nog een kans gegeven moet worden.

Gigan72

Avatar

Prometheus vind ik wel een prima film.
Alien: Covenant was een heel stuk minder.
Ik had best nog wel een vervolg willen zien.

Maar het nivo van Alien en Aliens hebben ze niet net als alien 3 en 4
Alien 3 vind ik niet slecht.
Alien 4 pfff die vind ik echt niets.
Voor mij toch de slechtste Alien film.

Fluffer

Avatar

Tja , zijn eigen vervolgfilms zijn ook zo goed niet als de eerste film , hij heeft er nog altijd moeite mee dat iemand anders wel eens iets goeds zou kunnen doen met de alien franchise.

RogueWon

Avatar

Arrogant ventje

NieuwsFilm

meest populair