Ridley Scott is kritisch op alle nieuwe 'Alien'-projecten

Ridley Scott is kritisch op alle nieuwe 'Alien'-projecten

Sinds Alien uitkwam was 't nooit meer zo goed.

Ridley Scott vertelt toch iets opmerkelijks over de aankomende Alien-televisieserie van FX. Volgens hem kan die nooit tippen aan de eerste film uit 1979.

In 1979 bracht Scott ons Alien, een film die hij met schrijver Dan O'Bannon maakte. We volgen daarin Ellen Ripley aan boord van het commerciële ruimteschip Nostromo. Die komt een dodelijke buitenaardse levensvorm tegen, de Xenomorph. Voor de drie daaropvolgende films, uit 1986, 1992 en 1997 keerde Scott niet terug.

Niet aan te tippen
Wel bracht Ridley Scott ons twee prequels: Prometheus in 2012 en Alien: Covenant in 2017. Daarin volgen we de android David en de Engineers die de Xenomorph gemaakt hadden.

Maar een gepland derde deel komt er niet. Wel krijgen we van de hand van Noah Hawley (in samenwerking met Scott) een serie op FX, die zich afspeelt op Aarde.

Ondanks zijn eigen betrokkenheid, heeft Scott niet al te hoge hoop voor de aankomende serie. Hij vertelde namelijk tegenover The Independent dat Hawley's serie "nooit zo goed als de eerste" kan zijn, dus zijn originele film uit 1979.

NieuwsFilm

meest populair