'Eternals' van Marvel zet de Griekse goden voor ons klaar

'Eternals' van Marvel zet de Griekse goden voor ons klaar

Dat wordt pas wat.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Marvel-film Eternals wordt bijzonder. Deze vertelt niet alleen het verhaal van een gloednieuw superheldenteam dat uit tien leden bestaat, ook duikt de film niet alleen in het heden van het filmuniversum, maar ook in het verre verleden. En zo worden dus ook de Griekse goden opgezet.

We weten al dat de film Thor: Love and Thunder ruimte maakt voor de Griekse goden. Maar de film Eternals zal alvast iets opzetten van de goden in het universum. Vandaag vertellen we je op welke manier.

De Griekse goden
In de film Eternals komen de helden van de planeet Olympia. De groep krijgt van de Celestials de opdracht om de Aarde te bevrijden van de Deviants.

In het bronmateriaal ligt de stad Olympia vlakbij Mount Olympus. Kevin Feige vertelde al zoiets, volgens hem zijn de verhalen over Griekse goden in deze film heel specifiek gebaseerd op de ervaringen van de mensheid met de tien Eternals.

"Er is een notie dat al deze mythen en legendes die we van vroeger kennen, geïnspireerd waren op de Eternals." Waren het dan ook echt Eternals, die Griekse goden? Daar lijkt het niet op. Maar: "Het is een geweldig sci-fi idee om te verkennen."

NieuwsFilm

meest populair