'Naked Gun'-regisseur: "Cancel culture gaat de filmkomedies kapotmaken"

'Naked Gun'-regisseur: "Cancel culture gaat de filmkomedies kapotmaken"

David Zucker is bang dat er op korte termijn weinig overblijft van vrije humor...

Het debat over de cancel cultuur splitst de maatschappij meer en meer in tweeën. Feit is dat we tegenwoordig in een wereld leven waarin mensen steeds langere tenen krijgen, niemand nog een olifantenhuid heeft en één onschuldig grapje al gigantische gevolgen kan hebben voor iemands carrière. En gebeurt dat niet meteen, dan zorgt een klein groepje wel alsnog voor die negatieve aandacht.

Regisseur David Zucker was ooit de koning van de Hollywood comedy's dankzij klassiekers als Airplane! en natuurlijk de The Naked Gun-serie.

In THE NEW YORK POST deelt hij zijn mening over welk negatief effect de cancel cultuur gaat hebben op de kunstvorm in het algemeen, waarbij hij zijn eigen werk uit de jaren '80 en '90 als voorbeeld aanhaalt:

"Paramount besprak het achterhouden van de heruitgave van Airplane! vanwege controverse over scènes die vandaag de dag als 'ongevoelig' zouden worden beschouwd. Ik ben de tel kwijt van het aantal mensen dat tegen me heeft gezegd: 'Je zou die scène anno 2021 niet meer kunnen doen'. Maar ik vraag me dan altijd af: 'Waarom niet'? De helft van de humor is gericht op en tegen blanke mensen".

De harde waarheid
Het is triest om te concluderen dat sommige studiomanagers tegenwoordig echt bang zijn voor reacties vanuit de bevolking en daarom schrijvers onder druk zetten om grappen te verwijderen die aanstootgevend kunnen zijn of disclaimers gaan plaatsen bij oude films.

NieuwsFilm

meest populair