'Black Panther'-actrice Dorothy Steel overleden

'Black Panther'-actrice Dorothy Steel overleden

De actrice werd 95 jaar.

Actrice Dorothy Steel is afgelopen vrijdagochtend overleden op 95 jarige leeftijd. Opvallend aan de actrice is dat ze op haar 88e voor het eerst te zien was in een film, met mogelijk haar rol in Black Panther als hoogtepunt.

"Met pijn in mijn hart moet ik bekendmaken dat Dorothy Steel vanochtend is overleden in haar geboorteplaats Detroit. Dat is ook wat ze wilde," schreef haar agent Cindy Butler op Facebook.

"Bedankt Ms. Dorothy dat u mij de kans hebt gegeven om u te hebben mogen ontmoeten. Bedankt voor alle castingdirectors die mevrouw Dorothy hebben ingehuurd. Bedankt aan de wereld om van haar op afstand te houden."

Black Panther-rol
De in 1926 geboren Dorothy Steel speelde in Marvel Studios' Black Panther van regisseur Ryan Coogler de rol van 'Merchant Tribe Elder', dat was slechts enkele jaren nadat ze haar acteercarrière startte in The Trouble with Going Somewhere van YouTube.

Daarnaast was ze te zien in de series Saints & Sinners en The Oval en speelde ze rollen in de tv-films Christmas Wishes and Mistletoe Kisses en Merry Christmas, Baby en de komedie Poms uit 2019 en zelfs Jumanji: The Next Level.

Van Ms. Dorothy moest ik iedereen vertellen op Facebook waar de bloemen naar toe gestuurd moeten worden," voegde Butler toe. "Tot het laatste moment vertelde ze me wat ik moest doen. Dat was mijn Ms. Dorothy... WAKANDA FOREVER."

NieuwsFilm

meest populair