Trilogieën rondom Iron Man, Thor en Captain America waren nooit de bedoeling

Volgens MARVEL ontstonden deze puur toevallig...

Arjen Rooseboom 19 oktober 2021 22:30 in Algemeen
The Infinity Saga van het Marvel Cinematic Universe draaide om een opbouw naar één grote culminatie met trilogieën rondom Robert Downey Jr's Iron Man, Chris Evans' Captain America en Chris Hemsworth's Thor als centraal middelpunt.

Op de set van Eternals sprak Nate Moore over de geschiedenis en hoe de studio nooit de intentie had om deze drieluiken te maken:

"Het gebeurde organisch. We hebben geen harde regel of zo dat zodra een trilogie voorbij is, het verhaal van een personage klaar is of dat ze geen films meer over dat personage kunnen/mogen maken".

Toekomstbeeld
De verhalen van Iron Man en Captain America (de Steve Rogers versie) zijn inmiddels afgerond, maar Thor gaat voor een vierde avontuur. Paul Rudd's Ant-Man, Tom Hollands Spider-Man en de Guardians Of The Galaxy zijn inmiddels klaar om hun derde hoofdstuk te krijgen.

En dan zijn er de net geïntroduceerde Doctor Strange, Captain Marvel, Black Panther, Shang-Chi en binnenkort de Eternals die allemaal gereed staan voor sequels. Dus ondanks het 'toeval' lijkt MARVEL er vrolijk mee door te gaan.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Dus ondanks het 'toeval' lijkt MARVEL er vrolijk mee door te gaan.
Huh?
Thor 4, Doctor Strange 2, Captain Marvel 2, Black Panther 2 en een Shang-Chi en Eternals waar er net 1 van is zijn allemaal geen goede voorbeelden dat Marvel 'toevallig' allemaal trilogieën maakt hoor.
En sommige films die dan wel de naam hebben van één van de helden zijn nou niet bepaald een onderdeel van een trilogie over die held maar veel meer een schakel in de hele reeks.

Popcultuurfreak

Avatar

De enige die consistent is binnen de thematiek van de held en zijn verhouding tot de wereld in een goed geschreven story arc is Captain America. Maar ik verwacht dat Guardians of the galaxy 3 daar mogelijk nog verschil in kan maken. Laten we het maar even aankijken.

NieuwsFilm

meest populair