Doorslaggevende aftrap 'Dune' krijgt opnieuw tegenslag na lekken HD-versie

Doorslaggevende aftrap 'Dune' krijgt opnieuw tegenslag na lekken HD-versie

De film blijkt al illegaal online te staan, in de beste beeldkwaliteit.

Met een wereldwijde opbrengst van zo'n 130 miljoen dollar heeft Dune al flink wat opgebracht. Voldoende is het nog niet aangezien de sterk ontvangen scifi-film van regisseur Denis Villeneuve zo'n 165 miljoen dollar heeft gekost om te maken.

Aankomende vrijdag verschijnt Dune ook in de Noord-Amerikaanse bioscopen en daar moet de film ook heel wat miljoenen op gaan halen, evenals in China waar de film gelijktijdig debuteert. Maar nu blijkt de film al digitaal te zijn gelekt.

HD-versie van Dune al illegaal online
De verfilming van het bekende verhaal van Frank Herbert is slechts Part One van hoogstwaarschijnlijk twee delen. Om Part Two in beweging te krijgen is een nette score aan de box office belangrijk, naast de impact op het aantal abonnees op HBO Max in de States.

Nu wordt duidelijk dat Dune al ruim drie dagen illegaal online te vinden is, op de bekende downloadsites. En dan ook nog in de beste beeldkwaliteit, dus het gaat niet om een of andere shaky cam-versie.

Op Rotten Tomatoes staat Dune op een krachtige 88 procent op de Tomatometer en in Nederland draait de film sinds 16 september. Er werd al zo'n 4 miljoen euro opgehaald aan de Nederlandse bioscoopkassa's en de film behoort al vijf weken tot de twee best bezochte films.



NieuwsFilm

meest populair