Gaaf bewijs dat 'Resident Evil: Welcome to Raccoon City' trouw is aan het angstaanjagende origineel

Binnenkort gaan we weer naar Raccoon City.

Bram de Groot 20 oktober 2021 08:02 in Algemeen
Begin december verschijnt de Resident Evil-reboot in de Nederlandse bioscopen en die film is uiteraard de tweede verfilming van de gelijknamige gamereeks. De mogelijk eerste film in een reeks heet Resident Evil: Welcome to Raccoon City.

In een nieuwe video van Fandom legt regisseur Johannes Roberts ((47 Meters Down, The Strangers: Prey at Night)) uit hoe hij de film zo trouw als mogelijk is aan de originele game uit 1996 van Capcom.

Trouw aan de originele game
"Welcome to Raccoon City is een verfilming van de Resident Evil-game die daar zeer trouw aan is," zei hij. "Hier is het allemaal begonnen. Dit is een oorsprongsverhaal waarin we alle iconische personages uit de games ontmoeten."

"Elk frame heeft details uit het spel, van de burger die de vrachtwagenchauffeur opeet tot het daadwerkelijke ontwerp van de vrachtwagen. We hebben het landhuis en het politiebureau gebouwd volgens de specificaties van het spel. Dit is een horrorfilm gemaakt met liefde voor het spel," aldus Roberts in onderstaande video.


Hoofdfiguren op posters Resident Evil-reboot
Hieronder ook twee nieuwe affiches met daarop de hoofdfiguren uit Resident Evil: Welcome to Raccoon City, vanaf 2 december in de Nederlandse bioscoopzalen.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Op zich ben ik wel benieuwd naar de film, maar na de eerste trailer gezien te hebben ben ik toch iets minder enthousiast geworden.

Ik vind het echt super tof dat ze de locaties van de games hebben nagemaakt en iconische momenten van de games hebben verfilmd. Er is echter iets aan de beelden dat ik denk "duidelijk een videogame verfilming".

Rich Art

Avatar

@Ereptile: het is ook een videogame-verfilming, dus dat klopt wel. Smiley face

meanrat

Avatar

Dit zou best wel eens een vermakelijke film kunnen worden. Maar ook niet meer dan dat. Alleen die CGI effecten zijn in de trailer wel ondermaats. Dat was bij Jurassic Park ook zo, maar of ze bij deze kleinere productie ook nog wat nabewerking gaan doen betwijfel ik. We zullen zien als de film op een streamingdienst verschijnt.

Coola

Avatar

Heel veel zin in deze film. Weet zeker dat ik ga genieten van deze film.

Master Of Films

Avatar

Ik blijf Hannah John-Kamen & Avan Jogia maar vreemde casting keuzes vinden. Zij lijken echt niet op hun videogame karakters. Smiley face
Dat terwijl ze de locaties van de games goed hebben nagemaakt en bepaalde iconische momenten van de games hebben verfilmd.

Tim78

Avatar

Ik zag 2 iconische momenten die mij nog altijd bij staan van de original game. Die eerste zombie die op de grond aan het eten is en die zombie honden die in de gang naar je toe komen rennen.

Echt een classic die game! Good memories

Sunspot

Avatar

Jammer van die trailer, zag er Bfilm uit

Lurking metafan

Avatar

Hopelijk doet de film het goed, ik kan me best wel vinden in wat Resident Evil sequels die trouwer aan de RE games blijven dan Anderson deed (voor hem was de RE reeks niet meer dan een vehikel voor z'n vrouw om in te kunnen spelen).

Ik vind bepaalde casting keuzes ook wat teleurstellend, maar bepaalde scènes, monsters en locaties zijn zo trouw aan de Resident Evil 1 & 2 dat ik wel bijna een traantje kan wegpinken en wel moet applaudiseren uit nostalgie.
Hopelijk weet de cast en de overall sfeer er net zo goed in te zitten als het in de games was!

Sunspot

Avatar

^

Vrees dat het teleurstellend zal zijn, alleen al de acteurs, hoe er geacteerd wordt in trailer, de effecten, ziet er zo matig uit allemaal, zelfs slecht haha.

Spanning ook nergens te voelen in trailer, maar goed, moeten meer zien, maar ik verwacht er niet veel van, of je moet van Bfilms houden, je niet aan storen, kan, maar dan moet er wel SPANNING in zitten.

Bijv. EVil Dead films kan ik makkelijk kijken zonder me te irriteren, gewoon goeie films, sfeer etc.

Hier pretenderen ze meer volgens mij, dus als het echt slecht is, dan is het gewoon slecht.

WE gaan het zien!

Lurking metafan

Avatar

^ Ik snap wat je bedoelt. Maar ook al zou het B-film niveau zijn, voor mij zal de kijkfun al verhoogd zijn door het feest van herkenning met alle momenten uit de games die bijna letterlijk overgenomen lijken te zijn.

Silent Hill en Resident Evil games die uitkwamen in het begin waren toch wel nagelbijters, met erg veel sfeervolle en schrikaanjagende momenten, nog eens versterkt door het constante gebrek aan wapens en save points.
Al zouden ze maar enigszins in de buurt komen van die spanning en suspense, dan ben ik al blij.

Maar nog meer hoop ik dat de film het commercieel goed doet, want er zijn veel meer films te maken in de wereld van Resident Evil, de laatste RE games uit de reeks waren toch wel weer echte toppers die het verdienen verfilmd te worden.

Kaya Scodelario vond ik daarnaast helemaal geweldig als Effy in Skins.

Sunspot

Avatar

^

Ja, ga het zeker ook kijken, alleen al omdat ze trouw aan de games lijken te zijn.

En Scolario is wel leuk.

RE verdient gewoon goeie films, kan zo cool en spannend zijn in de bios

NieuwsFilm

meest populair