Rating van megablockbuster 'The Matrix Resurrections' bekend!

Rating van megablockbuster 'The Matrix Resurrections' bekend!

Goed nieuws voor de fans!

Goed nieuws voor de Matrix fans! De aankomende vierde film, genaamd The Matrix Resurrections, heeft net zoals zijn voorgangers, een R-rated classificatie gekregen.

Ondanks het feit dat de voorafgaande trilogie dus ook volledig R-rated was, zien we het wel vaker gebeuren dat studio's het niet 'aandurven' voor deze rating te gaan, i.v.m. het mislopen van een jonger publiek.

Denk bijvoorbeeld maar aan andere bekende film-franchises, zoals Die Hard en The Expendables. Zij stapten ook over naar een PG-13 rating, maar begonnen met een R-rating.

Opluchting
Gelukkig is het nieuwe deel in de Matrix-franchise dat gewoon wel, vanwege het geweld en het taalgebruik in de film. Het komt dan ook niet als een grote verassing, maar op sociale media lieten fans wel weten opgelucht te zijn.

De trailer geeft tamelijk weinig weg, waardoor sommigen zich afvragen hoeveel actie er in de film zelf zal zitten, maar dat zit dus wel snor als we naar de rating kijken.

Succes
Gelukkig hebben andere grote recente blockbusters zoals o.a. Deadpool, Logan en Joker aangetoond dat R-rated films ook erg succesvol kunnen zijn, waardoor meer studio's dit nu eveneens gaan proberen.

The Matrix Resurrections zal eind dit jaar gelijktijdig in de bioscoop als zowel op HBO Max te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair