Fanfavoriet acteur wordt in elk geval niet de nieuwe James Bond

Fanfavoriet acteur wordt in elk geval niet de nieuwe James Bond

Idris Elba wordt het niet.

Idris Elba is al jaren een van de topfavorieten onder fans voor de rol van James Bond. Maar nu Daniel Craig er klaar mee is, blijkt Elba het uit te sluiten dat hij de rol van 007 op zich neemt.

Na vijf films is acteur Daniel Craig sinds vorige maand, toen No Time to Die in de bioscoop uitkwam, klaar met de rol van James Bond. En dus zijn de ogen van veel fans gericht op een lange lijst met mogelijke favorieten om Craig op te volgen. Bovenaan menig lijstje staat al jarenlang acteur Idris Elba.

Helaas niet
De 49-jarige acteur sprak met ITV London, dat hem vroeg of Elba de beroemde spion zal spelen. "Nee, ik ben niet de nieuwe James Bond", vertelde Elba.

Vervolgens vroeg men hem of hij dat zegt omdat hij het niet wil, en of Elba zou tekenen als hij de kans krijgt. Waarop hij reageerde met: "Wie zou die kans niet grijpen?"

In 25 films is James Bond nooit gespeeld door een zwarte acteur. "Hoe geweldig zou het zijn om een zwarte James Bond te hebben?" vroeg Elba de journalist van ITV nog. "Het past bij deze tijd, dat we het niet meer hoeven te hebben over zwart, wit en kleur."

NieuwsFilm

meest populair