'Eternals' heeft een gigantische impact op het Marvel-universum en wel zo

'Eternals' heeft een gigantische impact op het Marvel-universum en wel zo

Chloe Zhao legt het haarfijn uit.

Eternals-regisseur Chloe Zhao was op 18 oktober aanwezig tijdens de wereldpremière van de film in Los Angeles. Op de rode loper vertelde ze dat de film een enorme impact heeft op de toekomst van het Marvel Cinematic Universe.

Gek is dat niet als je erover nadenkt. In Eternals zien we immers de afgelopen zevenduizend jaar aan MCU-geschiedenis en krijgen we meer te zien van de Celestials. Op die manier bouwt de film dan ook de franchise enorm uit (los van het feit dat we tien nieuwe helden krijgen!).

Eternals-plot
Tijdens een interview met Screen Rant vertelde Zhao over de impact van Eternals op het MCU in het algemeen. Echt concreet werd Zhao natuurlijk niet tijdens het interview.

Maar ze vertelde wel:

"Gigantisch, echt gigantisch. Ik kan niets zeggen. Ik kan echt niets zeggen, maar het ene dat ik kan zeggen, is dat we wisten dat we de oorsprong van het MCU zouden gaan bekijken, en dat die in zekere zin gedefinieerd zou worden door de mythologie rond de Celestials, en we wisten dat dit enorme gevolgen zou hebben voor de toekomst."

Daarmee is het ook "mogelijk om een echte standalone film te maken en daarmee te spelen. En dat is wat Jack Kirby van plan was toen hij die comics bedacht: hij maakte een groep helden en een wereld die heel erg op zichzelf staat, los van de mainstream."

NieuwsFilm

meest populair