Topfilm 'Babylon' met Brad Pitt en Margot Robbie is klaar

Topfilm 'Babylon' met Brad Pitt en Margot Robbie is klaar

Dit wordt de volgende film van regisseur Damien Chazelle.

Na La La Land uit 2016 verscheen van regisseur Damien Chazelle vrij snel de biopic First Man in 2018. Daarna werd het even stil rond de filmmaker die een Oscar, Golden Globe en BAFTA won voor de regie van La La Land. Eind volgend jaar komt hij met Babylon.

Nu zitten de opnames er voor die film op. De dramafilm heeft rollen voor onder meer Brad Pitt, Margot Robbie, Tobey Maguire, Li Jun Li, Katherine Waterston, Olivia Wilde en Spike Jonze. Het is voor Maguire zijn eerste filmrol in acht jaar tijd, los van of hij mogelijk dit jaar te zien zal zijn in Spider-Man: No Way Home.

In Babylon gaan we terug naar de Golden Age van Hollywood en we zien een verhaal over de overgang van de filmindustrie van het stille tijdperk naar de 'talkies', oftewel films waarin gepraat wordt.

Opnames Babylon afgerond
"En dat is een wrap van Damien Chazelle's Babylon, zeker een van de moeilijkste projecten waaraan ik heb gewerkt. Cheers voor alle betrokkenen, zonder twijfel een van de absoluut beste crews in heel Hollywood," schrijft crewlid Bryan Mendoza op Twitter.

Babylon heeft 25 december 2022 als officiële verschijningsdatum en verschijnt in januari 2023 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair