'Iron Man 3' laat je zien hoe Robert Downey Jr. z'n enkel breekt

Dat had je misschien nog niet gezien in Iron Man 3.

Robert Downey Jr. raakte gewond op de set van de film Iron Man 3. En het moment waarop dat gebeurt is te zien in de laatste versie van de film!

Gedurende pak 'm beet een decennium was Robert Downey Jr. het gezicht van het Marvel Cinematic Universe. Hij speelde de rol van Tony Stark, a.k.a. Iron Man, die begon als een playboy en miljardair, maar verwerd tot een filantroop die zijn leven gaf om de wereld te redden.

Kwetsbare Tony Stark
In Iron Man 3 is Tony Stark misschien wel 't meest kwetsbaar. Hij hield net de Chitauri tegen in New York City en had te maken met PTSS, en als gevolg daarvan het verlies van zijn normaliter onwrikbare zelfvertrouwen.

Uit het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe blijkt dat Downey Jr. gewond raakte op de set. Hij moest voor een stunt van een platform springen naar een ander, dat zo'n 3 meter lager lag.

De acteur landde harder dan de bedoeling was en brak daarbij zijn enkel. De opnames kwamen daardoor vijf tot zes weken stil te liggen. Maar het shot is wel te zien, blijkt uit het Marvel-boek.

In het boek lijkt het erop dat het incident plaats kon vinden omdat Downey Jr. besloot te proberen de stunt in één keer te regelen, in plaats van hem eerst te oefenen.

NieuwsFilm

meest populair