Marvel Studios wilde eigenlijk helemaal niet door met Nick Fury na 'Iron Man' in 2008

Marvel Studios wilde eigenlijk helemaal niet door met Nick Fury na 'Iron Man' in 2008

Samuel L. Jackson had eigenlijk een kleine rol.

Marvel Studios was in eerste instantie niet van plan om Nick Fury vaker te gebruiken na de scène die aan de aftiteling van Iron Man (2008) zat. De inmiddels beroemde scène bevatte de belofte van wat het Marvel Cinematic Universe in de toekomst zou brengen.

Samuel L. Jackson's Nick Fury liet aan het einde van Iron Man (2008) aan Tony Stark weten dat hij onderdeel was van een groter universum. Bovendien noemde Fury het 'Avengers Initiative', waarmee hij meteen hintte naar het feit dat Iron Man later lid zou worden van het eerste Avengers-team van Marvel Studios.

Gigantische rol
Waar Samuel L. Jackson inmiddels in heel wat Marvel-films te zien is geweest als Nick Fury en in de toekomst zelfs in de serie Secret Invasion speelt, blijkt dit oorspronkelijk niet eens het plan geweest te zijn.

Volgens het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe ging Jackson akkoord met de cameo, een paar jaar nadat hij erachter kwam dat Fury er in de comics als hem uitziet. Marvel was ook niet van plan om meer te doen met Fury, omdat de studio geen idee had of het publiek interesse zou hebben in de cameo.

"We hadden geen deal met hem voor toekomstige films. Het was gewoon een gek idee om te zien of mensen er wat van zouden vinden," aldus een van de producenten.

NieuwsFilm

meest populair