Eerste recensies 'Eternals': levert ook deze Marvel-film?

Eerste recensies 'Eternals': levert ook deze Marvel-film?

Hoe goed scoort de film bij de critici en op Rotten Tomotoes.

Na de eerste online reacties zijn nu ook de eerste volledige recensies voor Eternals online verschenen en deze lijken een toch wat ander beeld te schetsen dan je mogelijk had verwacht. De ontvangst lijkt zelfs wat tegen te vallen voor een film van Marvel Studios.

Op Rotten Tomatoes zijn nu de eerste recensies verschenen voor de film van Nomadland-regisseur Chloé Zhao. Op het moment van schrijven staat Eternals op een degelijke 74 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

Eternals: gecompliceerde situaties
"De zwaarte van gecompliceerde situaties verzwakt de energie van Eternals iets te vaak. De film is op zijn best wanneer de focus ligt op de Eternals die weer bij elkaar komen, de humor ervan en de passie wanneer ze vechten voor elkaar en de dingen waar ze van houden," aldus YouTube-recensent Perri Nemiroff.

"Eternals is misschien niet de slechtste van Marvels films, maar deze is ongetwijfeld de meest teleurstellende," meent Nicholas Barber van BBC.com.

"Dit is een film die op grote schaal vragen stelt waar we elke dag mee worstelen. Hoe gaan we om met en begrijpen we verschillen? Waarom hechten we zoveel waarde aan de mensheid als mensen elkaar vaak niet lijken te waarderen?" aldus de positievere Oliver Jones van Observer.

Gevoelige diepgang en bevredigende kijkervaring
"De gevoelige diepgang helpt de schokkerige verhalen in deze nieuwe raaklijn in het grote MCU-verhaal te verbergen," schrijft David Rooney van The Hollywood Reporter.

"Eternals heeft zeker geen gebrek aan ambitie, maar voorlopig reikt Marvel - met dank aan het eigen succes - naar de hemel, maar komt er nog niet helemaal," is de mening van Brian Lowry van CNN.com.

En Justin Chang van Los Angeles Times: "Je loopt naar buiten met het deprimerende besef dat je zojuist een van de interessantere films hebt gezien die Marvel ooit zal maken, en hopelijk de minst interessante die Chloé Zhao ooit zal maken."

"Zhao is een meesterlijke vakvrouw, en Eternals, hoewel te lang (157 minuten? Echt?), is een ronduit leuke en bevredigende kijkervaring," meldt Owen Gleiberman van Variety.



NieuwsFilm

meest populair