Waarom Thanos nou per se in 'Guardians of the Galaxy' moest zitten

Marvel Studios geeft veel openheid.

Thanos heeft een kleine rol in de film Guardians of the Galaxy. Marvel Studios had een specifieke reden waarom de Mad Titan in die film moest zitten.

Guardians of the Galaxy werde in 2014 gelanceerd en bleek een grote hit. In de film wordt Thanos slechts spaarzaam gebruikt, en hij blijkt de grotere schurk te zijn waar Ronan the Accuser voor werkt. Ook heeft de Mad Titan een directe link met Gamora en Nebula, die zijn adoptiedochters blijken te zijn. De teaser werd niet gebruikt om de macht van Thanos neer te leggen.

Een voorbeeld?
Je zou denken dat Thanos alvast verscheen in Guardians of the Galaxy om zijn aanwezigheid op te zetten. Maar de reden blijkt anders te liggen.

In het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe vertelt Marvel-baas Kevin Feige dat Thanos in de film zat, juist om Ronan groter en sterker over te laten komen.

"Het was echt om Ronan beter te dienen. We zetten Thanos erin, zodat Ronan hem kon zeggen dat 'ie het zelf maar uit kon zoeken - zodat hij als schurk kon evolueren. Er zat niet echt iets van het leggen van de fundering van Thanos in. Het ging echt om het vooruitbrengen van het verhaal van deze personages."

NieuwsFilm

meest populair