'The Flash' dreigt in dezelfde val te lopen als 'The Amazing Spider-Man'

'The Flash' dreigt in dezelfde val te lopen als 'The Amazing Spider-Man'

Of Andy Muschietti gaat ons positief verrassen...

De laatste trailer voor DCEU's aankomende The Flash heeft waarschijnlijk onthult dat de film het risico loopt om een belangrijke fout te herhalen die eerder gemaakt werd door de twee Spider-Man franchises.

We weten dat de film draait om Barry Allen (Ezra Miller) die zijn krachten gebruikt om terug in de tijd te reizen en zo zijn moeder te redden van een vroegtijdige dood. Dit is een bekende verhaallijn uit de Flashpoint-strip.

Echter is de dood van moeder Nora Allen al vaak genoeg in het recente verleden verteld en hier ontstaat het eerder boven genoemde risico.

Uncle Ben
Fans van webslingeraar Spider-Man hebben meerdere malen moeten aanschouwen hoe Peter Parker zijn Uncle Ben verliest. Zowel Tobey Maguire als Andrew Garfield moesten die emotie doorstaan, maar bij Garfield was de emotionele impact al een stuk minder, omdat het de zoveelste keer was dat het publiek ermee geconfronteerd werd. Men was het gaan accepteren.

Daar kwam nog eens bij dat de verschillende bewerkingen wel erg veel op elkaar leken. Eenzelfde probleem hebben diverse Batman-films met het herhalen van de dood van Martha en Thomas Wayne.

Zowel de populaire CW-televisieserie The Flash als de animatiefilm Justice League: The Flashpoint Paradox bevatten de verhaallijn van Barry's moeder die werd gered van het ongeluk dat haar eerder had gedood. Deze werden goed ontvangen door het publiek.

Maar als The Flash-film dit nu ook wéér gaat vertellen, bestaat de kans dat dit cruciale moment overbelicht raakt en nul impact meer heeft.

NieuwsFilm

meest populair