Lekkere domme actie Johnny Depp 'besmet' zijn volgende project alweer

Lekkere domme actie Johnny Depp 'besmet' zijn volgende project alweer

Beter nadenken zou je zeggen...

Acteur Johnny Depp zei onlangs dat de cancel culture uit de hand loopt. Het kan op elk moment voor iedereen komen en onder andere zijn carrière heeft er, zoals bekend, flink onder moeten lijden.

Inmiddels heeft hij een nieuw project op Amazon Prime, de animatieserie Puffins, en deze wordt nu alweer besmet met een volgende controverse rondom de Pirates Of The Caribbean-acteur.

De animatieserie lijkt een gezond verhaal te zijn dat thema's van milieubewustzijn promoot. Het gebruikt absurde, maar kindvriendelijke thema's om moeilijke onderwerpen als gendergelijkheid en racisme te onderzoeken.

Fout
Hoewel de show zelf nog niet veel last had van controverse, lijkt Depp daar verandering in te brengen. Toen hij Servië bezocht, waar de show wordt gemaakt, dook een video op waarin hij de hand schudt van de president.


Meestal is dat een enorme eer, maar Aleksandar Vučić (die sinds 2017 in functie is) heeft een geschiedenis van vermeende steun aan geweld of gewelddadige figuren.

Zo hield hij ooit een toespraak na het bloedbad van Srebrenica: "Voor elke Serviër die wordt gedood, zullen wij 100 moslims uitmoorden".

Tevens wordt hij ervan beschuldigd de veroordeelde oorlogsmisdadiger Ratko Mladić te steunen door te zeggen dat deze 'onterecht' was.

NieuwsFilm

meest populair