Ontslagen 'Iron Man'-acteur zorgde dat Robert Downey Jr. de rol van Iron Man kreeg

Terrence Howard maakte een meesterzet.

Jim Pedd 27 October 2021 06:53 in Algemeen
Robert Downey Jr. bedankt Terrence Howard, de oorspronkelijke acteur die James 'Rhodey' Rhodes speelde in Iron Man (2008) voor zijn casting.

Het MCU brengt normaliter dezelfde acteur terug in een rol. Dat gebeurde echter niet met Howard, die vervangen werd omdat hij te duur zou zijn. Bovendien zou zich achter de schermen een en ander afgespeeld hebben waardoor de studio niet met hem verder wilde gaan.

Iron Man-casting
Een decennium later kijkt Downey Jr. terug naar zijn ervaring met de lancering van het Marvel Cinematic Universe. Dat deed hij in het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe, waarin hij vertelde over het opbouwen van de franchise in al die jaren.

Hij bedankte iedereen die betrokken was bij het opbouwen van het filmuniversum en bedankte vervolgens Howard persoonlijk voor zijn casting.

"Nu ik toch je aandacht heb, wil ik teruggrijpen op dag 1 en dankbaarheid uiten voor Howard (oorspronkelijke Rhodey), die cruciaal was voor mijn casting", aldus Downey Jr.

Acteur Terrence Howard vertelde in een interview al eens dat hij inderdaad geholpen had om Downey Jr. gecast te krijgen in de film. Hij vond het ook vervelend niet terug te mogen keren voor meer films.

1 Reactie

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ulvrin

Avatar

ALWEEEEERRRR????

NieuwsFilm

meest populair