Schokkende trailer 'Benedetta' van Paul Verhoeven

Dit is een film die vast weer veel losmaakt.

Bram de Groot 27 October 2021 22:30 in Video
De Nederlandse topregisseur Paul Verhoeven maakte na het zwaar bekritiseerde Showgirls (1995) nog twee Hollywoodfilms met Starship Troopers (1997) en Hollow Man (2000). Daarna keerde hij terug naar Nederland en leverde in twaalf jaar slechts twee films op met Zwartboek (2006) en het kortere Steekspel uit 2012.

Een paar jaar geleden was hij terug op het internationale speelveld. Hij kwam in 2016 met de Franstalige misdaadthriller Elle met onder meer Isabelle Huppert die werd genomineerd voor een Oscar voor Beste vrouwelijke hoofdrol. Nu kun je naar Benedetta.

Nieuwe trailer voor Benedetta
Via Movieclips Trailers verscheen onderstaande nieuwe trailer voor Benedetta waarin we de knappe non Benedetta Carlini ontmoeten, die vanaf jonge leeftijd religieuze visioenen heeft. De Kerk besluit onderzoek te doen naar Benedetta om te ontdekken of de non meer geheimen heeft dan zij doet voorkomen.

De film was goed voor vier sterren op FilmTotaal en draait sinds 14 oktober in de Nederlandse bioscopen, met de titelrol voor Virginie Efira.

Overigens werkt Verhoeven op dit moment aan de Franse miniserie Bel Ami en daarna gaat hij vermoedelijk aan de slag met de Nederlandse speelfilm Het geheim van een goed huwelijk.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Eddie Singer

Avatar

Lijkt mij een heerlijke film!
Er komt een dag dat Paul Verhoeven voor altijd gemist gaat worden. Misschien nog een stevige actie-thriller?

Philmhuis

Avatar

Ik vond het maar redelijk deze film.. Weinig schokkend.

Wilbert17

Avatar

@philmhuis; een film hoeft niet super schokkend te zijn om meer dan redelijk te zijn.

centr1no

Avatar

Eddie Singer "Er komt een dag dat Paul Verhoeven voor altijd gemist gaat worden."
Ik mis hem al sinds 1997.
Starship Troopers was de laatste (en naar mijn mening beste) film van Verhoeven die gemaakt is met alle mogelijkheden van Hollywood en nog een minimum aan studiobemoeienissen.
Hollow Man was opdrachtwerk en had van eender welk regisseur kunnen zijn.
Voor na Hollow Man had hij een project klaar liggen over Victoria Woodhull die waarschijnlijk door Nicole Kidman gespeeld zou worden. Dat verhaal was te controversieel voor Hollywood en de film is nooit van de grond gekomen.
De preutsheid en de vele andere belemmeringen waar Verhoeven mee te maken kreeg hebben hem uiteindelijk doen besluiten te stoppen in Amerika en we zullen nooit weten wat voor schitterende films de man misschien nog had gemaakt als ze daar niet zo bekrompen zouden zijn.

Master Of Films

Avatar

Eddie Singer "Lijkt mij een heerlijke film!"

Ik vond het een heerlijke film. Maar wel braaf (zeker voor Paul Verhoeven en Franse films).

Eddie Singer

Avatar

'Flesh & Blood', ook wel 'Flesh + Blood' genoemd, is zo nodig nog heerlijker....die heb ik wel gezien. Middle Ages ago Smiley face

'The Crusader' is helaas nooit gemaakt(met Schwarzenegger)
Ondanks vergaande voorbereidingen. Een failliete? studio gokte liever op 'Cuthroat Island'....mijn god....wat een ezels.

Hollywood is net zo conservatief als hypocriet.
Laat Verhoeven, net als Polanski, maar lekker 'Europese' films maken.

NieuwsFilm

meest populair