Kit Harington over zijn belangrijke toekomst in het Marvel Cinematic Universe

De acteur had een jaar voordat hij werd gecast als Dane Whitman al een meeting met de enige echte Kevin Feige.

Jeffrey Kouters 27 October 2021 17:14 in Algemeen
Kevin Feige had Kit Harington duidelijk al een tijdje op het oog voordat hij de rol kreeg van Dane Whitman in de Marvel-film Eternals. Dat vertelt de Game of Thrones-acteur in een interview met The Playlist.

De producenten van Marvel nodigen regelmatig acteurs en regisseurs uit voor een algemene meeting om te proeven of er interesse is in een toekomstige samenwerking. Kit Harington had ook ooit zo'n meeting. Hij mocht op audiëntie komen bij Kevin Feige, het creatieve brein achter het Marvel Cinematic Universe.

"Ik had een algemene meeting met Kevin om te praten over de nieuwe fase films en dat daarin op een bepaald moment ook een rol voor mij zou kunnen zijn weggelegd", vertelt Harington over zijn gesprek met de grote baas. "Deze ontmoeting vond ongeveer een jaar voordat ik werd opgebeld over deze film [Eternals] plaats".

Al vrij snel volgde dus een ander telefoontje. Dit keer hing Marvel-producent Nate Moore aan de lijn. Hij vroeg Harington langs te komen voor een meeting met regisseuse Chloé Zhao. "Ze vertelden me over de rol die ze voor me in gedachte hadden", zegt hij over dat gesprek.Harington accepteerde het aanbod van de studio vrijwel direct. Ook omdat hij een grote toekomst lijkt te hebben in het universum. Zijn personage Dane Whitman groeit in de stripboeken immers uit tot Black Knight.

Wat kan de acteur daarover vertellen? "Wat je ziet in deze film is wat ik ook te horen heb gekregen, maar ik nam natuurlijk aan dat ik in de toekomst meer te doen zou krijgen. En zo te zien, ziet die toekomst er inderdaad interessant uit. Dat is precies de reden waarom ik deze kans heb aangegrepen", aldus Harington.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair