Er was maar één optie voor 'Lightyear'-hoofdrol

Er was maar één optie voor 'Lightyear'-hoofdrol

Disney en Pixar wilden vanaf het begin Chris Evans.

's Werelds meest geliefde Space Ranger keert in 2022 terug op het witte doek. Disney en Pixar brengen volgend jaar de film Lightyear uit, waarin we de echte Buzz Lightyear kunnen volgen.

In alle vier de Toy Story-films sprak acteur Tim Allen de stem van Buzz in. Maar de 'echte' versie van het geliefde personage wordt ingesproken door Chris Evans. Nu blijkt dat volgens regisseur Angus MacLane er nooit iemand anders overwogen is voor de rol.

Geen andere opties
"Ik wilde dat de film een bepaald gewicht had, en een bepaalde mate van serieusheid had. En tegelijk een acteur hebben die komedie kon toevoegen aan die serieusheid. Hij was echt de enige keuze. Ik had geen nummer twee," vertelde MacLane.

"Vanaf het begin was het duidelijk. Als je een echte sci-fi film wil maken over Buzz Lightyear, dan heb je Chris Evans nodig. Je hebt iemand nodig met die sterrenstatus. Als het in live-action moet gebeuren, wie kies je dan? Vanuit dat oogpunt hebben we de keuze gemaakt, ook al zou z'n kin wel gek zijn in live-action. Dat zou je nooit kunnen regelen. Maar hij was de eerste keuze en een geweldig partner om mee samen te werken. Hij begreep direct waar het over ging en voelde de verantwoordelijkheid om het personage meteen goed te vertalen, en begreep de bredere context van deze sci-fi film."

In juni 2022 is Lightyear te zien.

NieuwsFilm

meest populair