Zo dan! Half Hollywood wordt even zwartgemaakt in autobiografie van Brian Cox

Zo dan! Half Hollywood wordt even zwartgemaakt in autobiografie van Brian Cox

De nodige collega's moeten het ontgelden...

De autobiografie van acteur Brian Cox (75) getiteld Putting The Rabbit In The Hat, is het gesprek van de dag sinds het eerder deze week in de schappen lag. In het boek vertelt Cox uitgebreid over zijn filmervaringen en geeft hij fans een kijkje in zijn vele projecten en struikelblokken onderweg.

Maar waar iedereen het vooral over heeft, zijn verschillende passages waarin Cox duidelijk geen blad voor de mond neemt als het aankomt op de samenwerking met een aantal bekende sterren:

Om te beginnen is hij geen fan van Edward Norton: "Het is een aardige jongen, maar een beetje lastig omdat hij zichzelf constant ziet als schrijver-regisseur. Ook als hij enkel is aangenomen om te acteren".

Over Michael Caine zegt Cox dat hij de acteur erkent als een icoon en een legende, maar voegde ook toe: "Ik zou hem niet omschrijven als mijn favoriet, maar hij is Michael Caine. Een institutie. En een instelling zijn zal altijd beter zijn dan het hebben van bereik".

Het volgende slachtoffer is Johnny Depp: "Hoe knap hij ook is, ik weet zeker dat hij zo overdreven is, zo overschat. Ik bedoel, Edward Scissorhands, come on! Laten we eerlijk zijn, als je opkomt met zulke handen en bleke make-up met littekens, hoef je niets te doen. En dat deed hij dus ook niet. En daarna heeft hij nog minder gedaan".

Ook wordt Quentin Tarantino bedolven onder een literaire diarree. Wel laat Cox bizar genoeg de deur op een kiertje om ooit met hem samen te werken: "Ik vind zijn werk barmhartig. Het is allemaal zo oppervlakkig. Plotmechanica in plaats van diepte. Stijl waar inhoud moet zijn. Dat gezegd hebbende, als hij aan de telefoon hangt, zou ik het misschien doen".

Wie het echter helemaal voor de kiezen krijgt (en daar zullen velen het waarschijnlijk nog mee eens zijn ook) is Steven Seagal: "Steven Seagal is in het echte leven net zo belachelijk als wanneer hij op het scherm verschijnt. Hij straalt een bestudeerde sereniteit uit, alsof hij zich op een hoger niveau bevindt voor de rest van ons. En hoewel hij zich zeker op een ander niveau bevindt, daar bestaat geen twijfel over, is het waarschijnlijk geen hoger niveau".

Hopelijk is hij nu opgelucht
Verder worden de pijlen nog gericht op Jonathan Pryce, Christopher Walken, Gary Oldman, Daniel Day-Lewis en Michael Gambon. Eerlijkheid is het beste beleid, zullen we maar zeggen...

NieuwsFilm

meest populair