Marvel-ster legt verschil 'Game of Thrones' en 'Eternals' uit

Marvel-ster legt verschil 'Game of Thrones' en 'Eternals' uit

Kit Harington blij om iets optimistisch te spelen.

Acteur Kit Harington is vooral bekend van zijn rol als Jon Snow in de succesvolle fantasyserie Game of Thrones die in 2019 na acht seizoenen werd afgerond. In de aankomende Marvel-film Eternals speelt hij het personage Dane Whitman.

Zijn aandeel in Game of Thrones kostte de acteur bijna tien jaar van zijn leven. Nu stapt Harington opnieuw een franchise binnen, als Dane Whitman die ook bekend staat als Black Knight. In gesprek met Variety vergelijk hij de rollen.

"Niets verbaast me nog na het opnemen van die acht seizoenen van Thrones. De omvang van het einde van de serie was enorm. Marvel is een ander beest, op subtielere manieren dan je zou denken," aldus Harington.

Optimistische rol in Eternals
"De kleine momenten van optimisme en komedie gedurende al het andere vond ik het mooie aan Marvel. En ik zag daar een aantal kansen liggen voor mijn personage," zei de acteur.

"Nadat ik een centrale rol heb gespeeld in die andere reeks [Game of Thrones] die op geen enkele manier komisch of optimistisch was, was het best leuk om niet in het middelpunt van de belangstelling te staan en iets optimistisch te spelen."

Eternals is het 26e deel in het Marvel Cinematic Universe en draait vanaf aankomende woensdag in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair