Oktober 2021 de beste box-office maand sinds het begin van de pandemie

Oktober 2021 de beste box-office maand sinds het begin van de pandemie

Weer eens een goed teken!

Sinds het begin van de coronacrisis hebben bioscopen het maar moeilijk. Gelukkig is er nu weer wat goed nieuws, aangezien de box-office van oktober de beste is sinds het begin van de pandemie.

Een lange tijd werden de bioscopen gesloten en zelfs toen ze eindelijk weer open gingen, waren de scores niet al te best. De Amerikaanse box-office van vorige maand is echter de beste maand van het jaar, met een opbrengst van maar liefst 638 miljoen dollar. Een stuk beter dus dan het vorige record, namelijk de 583 miljoen dollar van juli.

Goed teken
In 2020 waren er maar enkele films die het sterk deden aan de box-office, maar het lijkt nu toch langzaam maar zeker de goede kant op te gaan. Ondanks het feit dat de aantallen nog steeds (veel) lager zijn dan in de pre-pandemische tijden, doen sommige films het toch niet verkeerd.

Denk bijvoorbeeld maar aan Godzilla vs. Kong, A Quiet Place Part II en F9. Dankzij films als Venom: Let There Be Carnage, Dune en No Time to Die gaat het nu nog iets meer naar de goede richting. Het is nog steeds minder dan de oktober filmmaand van 2019 (789 miljoen dollar) en 2018 (832 miljoen dollar) maar 12% meer dan 2017 (569 miljoen dollar).

Cijfers
Het Venom vervolg heeft (momenteel) het record voor het beste openingsweekend van de hele pandemie, maar ook Halloween Kills en Dune doen het goed. Deze films hadden misschien zelfs nog wel meer kunnen opbrengen, als ze niet al beschikbaar waren via streaming.

De rest van 2021 heeft ook nog potentiele box-office krakers. Volgend weekend is de Eternals te zien (al zijn de eerste recensies teleurstellend) en in de laatste twee maanden van dit jaar komen ook nog Ghostbusters: Afterlife, Spider-Man: No Way Home en The Matrix Resurrections uit.

NieuwsFilm

meest populair