Dit was de harde eis van regisseur Denis Villeneuve voor het tweede deel van 'Dune'

Dit was de harde eis van regisseur Denis Villeneuve voor het tweede deel van 'Dune'

Eerst de bioscoop, daarna pas streaming

Het gehoopte tweede deel van Dune is dan toch aangekondigd. In een interview met THR heeft regisseur Denis Villeneuve aangegeven dat hij wel een harde eis stelde om terug te kunnen keren als regisseur.

Het eerste deel van Dune kwam tegelijkertijd op HBO Max en in de bioscoop uit. Hier was de regisseur alles behalve blij mee.

"Ik vind streaming geweldig. Ik gebruik het zelf ook heel vaak. Maar ik denk wel dat nieuwe films eerst een kans moeten krijgen in de bioscoop. De bioscoopervaring is voor mij het hart van de filmkunst."

Geen hybride release
Denis Villeneuve wilde dus alleen terugkeren voor het vervolg op Dune als deze enige tijd uitsluitend in de bioscoop te zien zal zijn. Dune 2 zal dus geen hybride release krijgen, in tegenstelling tot zijn voorganger.

Hieruit blijkt maar weer eens dat filmmakers en filmstudio's zeer uiteenlopende visies kunnen hebben over de toegevoegde waarde van streaming. Het eerste deel van Dune is momenteel nog in de bioscoop te zien, maar inmiddels ook via verschillende streamingkanalen.

NieuwsFilm

meest populair