Marvel Studios nam bewust een groot risico met 'Eternals'

Marvel Studios nam bewust een groot risico met 'Eternals'

Vindt in elk geval een van de makers.

Het Marvel Cinematic Universe is nu meer dan tien jaar gaande en blijft vooralsnog een vrij stabiel scorende franchise. Kevin Feige kan teren op de goodwill die hij de afgelopen jaren heeft weten te vergaren bij het publiek.

Dat is mooi, want de film Eternals blijkt de slechtst ontvangen film in de 26 delen tellende reeks tot nu toe. Dat ondanks dat er een tweevoudig Academy Award-winnend regisseur aan het roer staat, Chloe Zhao. Voor Marvel Studios zou het kunnen doordat men bewust risico's nam.

Iets nieuws maken
Tijdens een interview met The Toronto Sun, gaf producent Nate Moore toe dat Eternals zowel een risico als een ambitieus project was. Maar dat doet Marvel Studios volgens hem met een hele goede reden.

"Het is onze meest ambitieuze eerste film. Om die reden wilden we het heel groots aanpakken. We wilden wat risico's nemen en het publiek iets bieden dat compleet nieuw voelt," aldus Moore.

Eternals is zeker ambitieus. Het verhaal beslaat de afgelopen zevenduizend jaar aan menselijke geschiedenis, en omvat meer dan een dozijn hoofdpersonen die strijden tegen hun aartsvijanden: de Deviants.

NieuwsFilm

meest populair