Star Wars serie 'Ashoka' kan dit moment in 'Return of the Jedi' verklaren

Star Wars serie 'Ashoka' kan dit moment in 'Return of the Jedi' verklaren

Eind goed al goed?

Toen in 1997 de special editions van de eerste Star Wars trilogie werden uitgebracht waren er door Star Wars-bedenker George Lucas een aantal veranderingen aangebracht in de films. Misschien wel de meest controversiële verandering zat in de special edition van Return of the Jedi. De aankomende Star Wars-serie Ashoka heeft nu de mogelijkheid om deze verandering in een beter daglicht te stellen.

Aan het einde van de special edition van Return of the Jedi zijn de force ghosts van Obi-Wan Kenobi, Yoda en Anakin Skywalker te zien. Hierbij is acteur Sebastian Shaw echter vervangen door Hayden Christensen, die de rol van Anakin Skywalker speelde in de prequelfilms. Dit was verwarrend, omdat even daarvoor nog een scéne zat met Sebastian Shaw als de ontmaskerde Darth Vader/Anakin Skywalker.

Bewuste beslissing
Regisseur George Lucas heeft deze aanpassing bewust gedaan, omdat de Anakin Skywalker die door Hayden Christensen wordt gespeeld symbool staat voor de pure Anakin Skywalker, dus voordat die Darth Vader werd.

Het publiek ging daar echter niet in mee, omdat Hayden Christensen verder geen enkele rol had in de oorspronkelijke Star Wars trilogie en dit ook nergens wordt uitgelegd in de films.

Het is al bevestigd dat Hayden Christensen ook in de serie Ashoka te zien zal zijn, maar in welke hoedanigheid is nog niet bekend. Door hem daar niet als Darth Vader maar als force ghost van Anakin Skywalker te laten terugkeren bestaat de mogelijkheid om deze controversiële aanpassing eindelijk te verklaren richting de fans. Eventueel kan Anakin Skywalker hier een soortgelijke mentorrol hebben als Obi-Wan Kenobi in de oorspronkelijke Star Wars trilogie.

NieuwsFilm

meest populair