Wist je dat: Heath Ledger oorspronkelijk Batman moest spelen in 'Batman Begins'?

Wist je dat: Heath Ledger oorspronkelijk Batman moest spelen in 'Batman Begins'?

Christopher Nolan had hele andere ideeën...

Kan jij je voorstellen dat de iconische Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan er compleet anders uit had gezien? Het is vorig jaar al eerder kort genoemd, maar voor wie het gemist heeft:

Een van de hoogtepunten (al dan niet hét hoogtepunt) was de vertolking van Heath Ledger als Batman's grootste aartsvijand The Joker in het tweede (en volgens velen beste) deel The Dark Knight (2008).

Nolan wilde de acteur in eerste instantie al casten als Bruce Wayne in Batman Begins (2005) en dus het masker en de cape aantrekken.

Het was echter Ledger die ervoor zorgde dat de casting een andere wending nam. Hij liet Nolan meteen weten geen interesse te hebben in een superheldenfilm voordat hij ook maar één auditie had gedaan.

Verandering binnen drie jaar
Gezien de staat van het genre op dat moment, had de acteur reden tot scepsis. Terwijl de Spider-Man en X-Men franchises erg sterk scoorden, was Batman enkele jaren eerder gecrasht met het rampzalige Batman & Robin en ook Daredevil (2003) voorspelde geen mooie toekomst.

Het succes van Batman Begins maakte dat Ledger toch erg geïnteresseerd raakte en Nolan opnieuw benaderde voor een rol in de sequel. Die castte hem zonder nadenken en de rest is natuurlijk pure geschiedenis.

NieuwsFilm

meest populair