Fun Fact: Joss Whedon bedacht verhaal 'Avengers: Age Of Ultron' in slechts 3 kwartier

Fun Fact: Joss Whedon bedacht verhaal 'Avengers: Age Of Ultron' in slechts 3 kwartier

Één, twee, hupsakee...

Age Of Ultron wordt beschouwd als de 'minste' Avengers-film, maar dat wil niet zeggen dat het tweede avontuur van Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Black Widow en Hawkeye niet vermakelijk was.

Sommigen zien hem echter als een tussentijdse cash-grab, omdat de enige andere titel in 2015 het kleinschalige Ant-Man was en de Marvelhype ondertussen wel in leven gehouden moest worden.

Joss Whedon beschrijft hoe hij het verhaal(tje) in zeer korte tijd ontwikkelde. In amper 45 minuten bedacht hij de plot rondom robot Ultron.

Terwijl de regisseur in een pub zat, kreeg hij een sms'je van zijn agent "Wil je ook Avengers 2 maken"? waarna hij zijn idee op papier zette wat meteen werd goedgekeurd door de studio die kennelijk haast had.

Geen tijd om te vergaderen
Whedon herinnert zich de adrenalinestoot tijdens het bedenken. De belangrijkste eisen waren natuurlijk het introduceren van Jarvis die Vision werd en de Maximoff tweeling Quicksilver en Scarlet Witch.

En nogmaals, dit mag dan misschien de 'minste' Avengers-film zijn, hij scoort nog steeds een prima 79% gemiddeld en werd uiteindelijk de vierde meest winstgevende titel van het jaar met $1,4 miljard dollar opbrengst, achter The Force Awakens, Jurassic World en Furious 7.

NieuwsFilm

meest populair