Officieel: opnames 'Dune: Part Two' beginnen in zomer 2022!

Officieel: opnames 'Dune: Part Two' beginnen in zomer 2022!

Een producent van de Dune-films heeft de exacte startdatum bekendgemaakt.

Eerder deze maand kregen we het heuglijke nieuws dat Dune: Part Two er écht komt, en dat de film wereldwijd de bioscopen moet bereiken in oktober 2023. Maar wanneer beginnen de opnamen dan eigenlijk?

Tijdens een screening van de eerste Dune in Los Angeles gisteravond liet een van de producenten van de film weten dat de opnames van Dune: Part Two officieel zullen beginnen op 18 juli 2022. Dat geeft de makers dus nog ruim 9 maanden om te besteden aan de pre-productie van de grootschalige sequel.

Geen extended versie
Daarnaast werd regisseur Denis Villeneuve gevraagd of er wellicht een langer versie van de eerste Dune komt op Blu-ray of elders. Daar was de Canadese regisseur echter uiterst duidelijk over:

"Wat je op het scherm ziet, is de enige versie van de film."

Hoofdrolspeler Timothée Chalamet wordt in de film ondersteund door een duizelingwekkende cast die bestaat uit namen als Zendaya (als Chani), Rebecca Ferguson (als Lady Jessica), Oscar Isaac (als Duke Leto Atreides), Josh Brolin (als Gurney Halleck), Jason Momoa (als Duncan Idaho), Stellan Skarsgard (als Baron Harkonnen), Javier Bardem (als Stilgar) en Charlotte Rampling (als Gaius Helen Mohiam).

Dune draait nú in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair