Matthew McConaughey is tegen verplichte vaccinatie voor jonge kinderen

Matthew McConaughey is tegen verplichte vaccinatie voor jonge kinderen

De acteur wil misschien wel de politiek in en laat zich uit over een van de meest besproken onderwerpen.

Matthew McConaughey mag dan wel een van de bekendste gezichten in Hollywood zijn, de met een Oscar bekroonde acteur gaat misschien voor iets heel anders. Hij denkt er namelijk aan de politiek in te gaan.

De afgelopen maanden lijkt het er namelijk op dat McConaughey zich als kandidaat wil stellen als gouverneur van Texas. Ondanks het feit dat hij niet vaak van zich laat horen i.v.m. politiek, lijkt dat nu ietwat te veranderen. Zo laat de acteur zich uit over COVID-19-vaccinatie voor kinderen.

Verplichting
Zo laat McConaughey, o.a. bekend van Dallas Buyers Club en True Detective, weten dat hij tegen een opgelegde prik van de overheid is voor de kinderen: "Ik zou het nooit kunnen doen, om de jongste kinderen te laten vaccineren. Ik denk dat het belangrijk is dat we eerst meer informatie erover te horen krijgen."

"Ik ben zelf wel gevaccineerd. Mijn vrouw is eveneens ingeënt. Ik deed het niet omdat iemand me vertelde dat ik het moest doen. Ik koos er gewoon zelf voor. Denk ik dat er enige vorm is van oplichting of een of andere samenzweringstheorie? Echt niet, er is geen complottheorie over de vaccins."

Ondanks het feit dat de acteur dus niet denkt dat er iets mis is met de vaccins, laat hij zijn eigen kinderen niet inspuiten: "Op dit moment vaccineer ik de mijne niet, daar ben ik zeker van!"

Politieke carrière
Toen McConaughey gevraagd werd of hij zelf de politiek in zou willen gaan, reageerde hij geheimzinnig: "Geloof me wanneer ik zeg dat ik er lang en hard over nadenk. Ik besteed veel tijd aan die vraag en denk erover na met mijn hoofd, hart en ziel"

NieuwsFilm

meest populair