'Mission: Impossible 6' verloor grote ster vanwege de actie

'Mission: Impossible 6' verloor grote ster vanwege de actie

Tja, dat is jammer.

In Mission Impossible - Fallout zit vrij vroeg in de film een wel heel hard gevecht tussen Tom Cruise, Henry Cavill en stuntman Liang Yang. Bijna was er een heel ander persoon te zien dan Yang.

De brute vechtscène is misschien wel de beste uit de film. We zien hoe de personages van Cruise en Cavill samen vechten met een tussenpersoon voor een plutoniumverkoop in een nachtclub in Parijs. De acteurs slaan in hoog tempo spiegels stuk en slaan door muren heen.

Afgehaakt castlid
Volgens regisseur Christopher McQuarrie was in deze brute scène bijna een heel ander acteur te zien dan stuntman Liang Yang.

Hij vertelde tijdens een interview met The Hollywood Reporter dat er een bekend acteur gecast was voor de derde rol. Maar de onbekende ster kwam in een "vechtevaluatie" terecht, waar hij Cruise en Cavill niet bij kon houden.

Daarom werd besloten om Liang Yang, een van de stuntmannen van de film, te gebruiken. "Het is zo'n scène waarin de andere acteur, toen deze het niveau van toewijding hoorde, besloot af te haken", aldus McQuarrie.

McQuarrie wilde met de keiharde vechtscène en de dood van het personage een schokeffect teweeg brengen bij de kijker. Die zou immers niet verwachten dat zo'n bekend acteur ineens om het leven zou komen. Overigens wilde McQuarrie niet vertellen wie de acteur was.

NieuwsFilm

meest populair