De James Bond-schrijvers probeerden op deze manier de 007-formule op te schudden

De James Bond-schrijvers probeerden op deze manier de 007-formule op te schudden

Na No Time to Die gaat het nog anders door.

No Time To Die-schrijvers Neal Purvis en Robert Wade vertellen tijdens een nieuw interview hoe zij geprobeerd hebben de James Bond-formule te doorbreken gedurende hun tijd met het personage.

De film No Time To Die was de laatste film met acteur Daniel Craig in de rol van de iconische Britse spion. Het was een film die goed ontvangen werd en bovendien een grote box office hit blijkt (vooral nu, in deze tijden van corona).

Andere James Bond
De James Bond van Daniel Craig wordt vaak gezien als een heel nieuwe versie van het personage, eentje die de formule op z'n kop heeft gezet.

Gek is dat niet, want al met Casino Royale zagen we hoe Bond het anders deed. Het ging om kleine en grote veranderingen. Zo merkte Bond op dat het hem niet interesseerde hoe zijn traditionele en kenmerkende wodka-martini gemixt werd, en zagen we een behoorlijk realistische martelscène. Pas met latere films werden klassieke elementen als een nieuwe Q en Moneypenny toegevoegd.

In een interview met The Guardian vertellen Purvis en Wade dat ze het bewust anders deden. "De meest radicale verandering die we doorgevoerd hebben, is waarschijnlijk in Skyfall te zien, als Bond met M naar het huis waar niemand van wist rijdt. Dat was een volstrekt andere Bond-film."

Purvis vertelde dat het tweetal de franchise nieuw leven in probeerde te blazen, maar altijd voorzichtig bleef, "want als we te ver zouden gaan, zou het geen Bond meer zijn."

NieuwsFilm

meest populair