'Eternals'-producent heeft de perfecte verklaring voor de slechte reviews

'Eternals'-producent heeft de perfecte verklaring voor de slechte reviews

De slachtofferkaart wordt volop getrokken...

Inmiddels is het officieel een feit dat de nieuwste 26e inzending Eternals de eerste 'rotten' film is in het Marvel Cinematic Universe.

Hij gaat dus niet de geschiedenis in zoals kopman Kevin Feige zou willen, met 47% op Rotten Tomatoes en een strubbelende box-office. Hoewel het geen regelrechte mislukking is, worstelt de titel met het evenaren van de prestaties van Shang-Chi en wekelijks druppelt het verder omlaag.

Daar is geen duidelijke reden voor. Je zou kunnen wijzen op een matte marketingcampagne, het publiek dat misschien toch conclusies trok uit de slechte reviews, media die daar aandacht aan besteedden (ja, ook wij van FilmTotaal), teveel personages of simpelweg superheldenmoeheid.

Gedoe vanwege geforceerde thema's
Producente Victoria Alonso heeft echter een andere theorie. Eternals wordt afgebrand omdat hij... te divers is en critici dat niet waarderen:

"Diversiteit en inclusie is voor ons geen politiek spel. Het is 100% een verantwoordelijkheid omdat je niet het wereldwijde succes kunt hebben dat we de Walt Disney Company hebben gegeven zonder de steun van mensen over de hele wereld, van elk soort dat er bestaat. Een van de meest negatieve genoemde aspecten was het LGBTQ+ element".

NieuwsFilm

meest populair