'Harry Potter'-reünie moet het doen zonder deze belangrijke figuur

'Harry Potter'-reünie moet het doen zonder deze belangrijke figuur

J.K. Rowling keert niet terug?

De twintigste verjaardag van Harry Potter and the Sorcerer's Stone komt eraan. Voor die gelegenheid brengt Warner Bros. de hoofdrolspelers, Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson terug. Ook regisseur Chris Columbus is terug. Maar er ontbreekt iemand.

Afgelopen dinsdag hoorden we over de reünie van de Harry Potter-cast. Voor de special keren de belangrijkste personen achter de schermen terug, waarbij het niet alleen om de drie hoofdpersonen gaat, maar ook om andere acteurs die een rol hadden in de franchise.

Geen J.K. Rowling
Maar J.K. Rowling, bedenker van de complete franchise, keert niet terug voor het tribuut. Een vrij opmerkelijk feit, dat onthuld werd door The Hollywood Reporter.

Wellicht heeft dat - maar dan speculeren we - te maken met het feit dat Rowling niet heel goed ligt bij de fans. Zij kreeg heel wat kritiek toen ze transfobe opmerkingen maakte.

Bronnen van The Hollywood Reporter stellen trouwens dat Rowling wel te zien is in het retroperspectief, in archiefbeelden. Verder zal de focus bovenal komen te liggen op de cast en hun ervaringen met de complete franchise.

Dat Warner Bros. de bedenker niet uitnodigt hiervoor, wil niet zeggen dat ze niet betrokken is bij de franchise. Zo schreef ze mede het script van Fantastic Beasts: Secrets of Dumbledore.

NieuwsFilm

meest populair