Hoe is het mogelijk? 'Ghostbusters: Afterlife' scoort kritisch slechter dan de vrouwenreboot

Hoe is het mogelijk? 'Ghostbusters: Afterlife' scoort kritisch slechter dan de vrouwenreboot

Ook de box-office voorspellingen lijken tegen te gaan vallen...

Fans van de Ghostbusters-franchise hebben 32 jaar gewacht op een goed vervolg en deze verscheen gisteren dan eindelijk met Ghostbusters: Afterlife waarin twee generaties samenkomen.

De film leunt verschrikkelijk op herkenning en nostalgie, maar dat lijkt precies te zijn wat het publiek wil, want de ontvangst is vooralsnog positief. Maar een groep die minder te spreken is... zijn de critici.

Op Rotten Tomatoes (speciaal voor jullie omdat jullie zo van die nietszeggende cijfertjes en statistieken houden) staat de sequel van Jason Reitman momenteel op een reviewscore van 62% en dit is lager(!) dan Paul Feig zijn reboot uit 2016 die met 74% zelfs 'certified fresh' is.

Maar zoals gezegd, geeft het publiek een beoordeling van 95% aan de jeugdige spokenjagers tegenover 49% voor de vrouwelijke spokenjagers. Wederom een duidelijk meningsverschilletje.

Meer van verwacht
Daarom is het extra opmerkelijk dat het verwachte openingsweekend aan de bioscoopkassa's minder spectaculair lijkt te worden dan vooraf gehoopt. De combinatie van naamsbekendheid en social media buzz deed veel experts geloven dat er een stevige recette opgehaald ging worden.

Nu zal er waarschijnlijk rond de $27-35 miljoen dollar opgehaald worden en dit is niet bijster sterk, maar ook geen ramp. De Thanksgiving-vakantie komt eraan en er is ook weinig directe concurrentie de komende weken, dus SONY hoeft zich waarschijnlijk geen grote zorgen te maken.

Bekijk ook ons FilmTotaal-interview met regisseur Jason Reitman.

NieuwsFilm

meest populair