Director's Cut van 'Rocky IV' schrapt de iconische openingssequentie

Director's Cut van 'Rocky IV' schrapt de iconische openingssequentie

Voor een afgezaagde flashback-sequence...

Voor de binnenkort te verschijnen moderne Director's Cut van Rocky IV (1985), getiteld Rocky vs Drago, waren al een aantal beroemde elementen geschrapt en daar is nu nog weer iets bijgekomen.

Regisseur, schrijver en hoofdrolspeler Sylvester Stallone heeft namelijk onthuld dat de iconische openingssequentie wordt vervangen door simpelweg extra terugblikken naar Rocky III (1982).

De originele intro is een extreem jaren '80 moment, waarin twee bokshandschoenen voor de camera draaien op de melodie van Survivor's 'Eye of the Tiger'. Ze onthullen langzaam de vlaggen van de Sovjet-Unie en de VS waarna ze naar elkaar toeschieten en middenin het beeld botsen, gevolgd door een explosie die overgaat naar de kern van het verhaal.

Oubollig en achterhaald
In de documentaire achter de schermen legt Stallone zijn keuze uit: "Ik vond dit destijds zo interessant. Wauw, kijk eens hoe cool het is. Nu kijk ik ernaar zoals je zou kijken naar een sciencefictionfilm over Mars uit 1952, waar je de kleine vliegende schotels ziet die worden vastgehouden door tandzijde. Zo voelde ik me toen ik die handschoenen terugzag. Ik dacht, we hebben deze gimmick niet meer nodig. Het is beter zonder dit".

Het schrappen zal de fans ongetwijfeld in twee kampen verdelen. De een zal het missen omdat het gewoon bij de film hoort, de ander zal het toejuichen om de film vandaag de dag wat serieuzer te kunnen nemen.

NieuwsFilm

meest populair