'No Time to Die' nadert in zekere zin 'The Rise of Skywalker'

'No Time to Die' nadert in zekere zin 'The Rise of Skywalker'

James Bond lekker succesvol!

Lange tijd dit jaar stond Fast & Furious 9 te boek als de financieel hoogst scorende Hollywoodfilm van 2021, met een fraaie $721 miljoen. En dat is helemaal geen verkeerde score voor een film in coronatijd.

Maar die toppositie gaat de tiende film in de Fast & Furious-franchise verliezen aan de 25e film in de James Bond-filmreeks. No Time to Die stond een paar dagen geleden nog op zo'n $710 miljoen wereldwijd, maar komt vandaag uit op zo'n $733 miljoen.

En die score van $733 miljoen is ook de hoogste score sinds Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker die eind 2019 debuteerde en uiteindelijk uitkwam op een kleine $1,1 miljard wereldwijd.

De hoogste score in 2020 was namelijk voor Bad Boys for Life die uitkwam op $426,5 miljoen. Andere toppers uit Hollywood waren Tenet en Sonic the Hedgehog met respectievelijk $363,7 miljoen en $319,7 miljoen.

Nog één concurrent: Spider-Man: No Way Home
De afgelopen jaren wisten met name Marvel-films de show te stelen en dat lijkt dit jaar alsnog te gebeuren. Spider-Man: No Way Home verschijnt midden december en dit lijkt de enige Hollywoodfilm die dit jaar wereldwijd boven het miljard kan uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair