Eddie Redmayne heeft spijt van een van zijn beste rollen

Eddie Redmayne heeft spijt van een van zijn beste rollen

The Danish Girl zou niet gemaakt worden tegenwoordig.

Acteur Eddie Redmayne wist twee jaar achter elkaar genomineerd te worden voor een Academy Award voor de beste acteur. De eerste, The Theory of Everything, verzilverde hij, The Danish Girl niet.

Maar de film kwam niet zonder enige controverse. The Danish Girl is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Eberhoff en geïnspireerd op de levens van Lili Elbe en Gerda Wegener. Nadat Redmayne de rol van een van de eerst bekende ontvangers van geslachtsveranderende operatie speelde, vonden velen dat die rol door iemand uit de transgemeenschap gespeeld had moeten worden.

De rol nu afwijzen
Nu diversiteit en representatie een veel grotere rol speelt binnen Hollywood, denkt Redmayne ook anders over de rol.

Tegenover The Times vertelde de acteur zelfs dat hij de rol tegenwoordig af zou wijzen als hij hem aangeboden zou krijgen. "Nee, ik zou het nu niet meer doen," begon hij.

"Ik heb die film met de beste bedoelingen gemaakt, maar ik denk dat het een fout was. De grotere discussie over de frustraties rond casting vindt plaats omdat veel mensen geen plaats aan tafel hebben. Er moet een gelijk speelveld zijn, anders blijven we die gesprekken voeren."

NieuwsFilm

meest populair