Ridley Scott onthult wanneer opnames Napoleon-film met Joaquin Phoenix beginnen

Ridley Scott onthult wanneer opnames Napoleon-film met Joaquin Phoenix beginnen

The Last Duel en House of Gucci zijn nog maar net verschenen, maar Ridley Scott denkt er niet aan om stil te gaan zitten.

Ridley Scott onthulde tijdens de persrondes rondom House of Gucci een hele hoop over zijn nieuwe projecten, waaronder series gebaseerd op zijn klassieke films Blade Runner en Alien. Maar ook over originele nieuwe projecten liet hij iets los.

De belangrijkste daarvan is ongetwijfeld de epische Napoleon-biopic Kitbag, waarvan de 83-jarige Scott aan de BBC onthulde dat de opnames van start gaan op 15 januari 2022. Dat gaat behoorlijk hard dus!

Scott beschreef de film van Apple Studios als een 'monsterproject'. Hoofdrolspelers zijn Joaquin Phoenix als Napoleon Bonaparte en Jodie Comer (The Last Duel) als zijn geplaagde echtgenote Josephine.

Een intiem epos
In Kitbag wordt niet alleen de snelle en meedogenloze opkomst van Napoleon belicht, maar ook de relatie met zijn enige ware liefde Josephine wordt in geuren en kleuren getoond. Er is echter ook meer dan genoeg ruimte voor de beroemdste epische veldslagen die Napoleon aanvoerde. In die sequenties gaan we zien wat een geweldige strateeg en militair leider hij was.

David Scarpa schrijft het script van de film, die wordt geproduceerd door Scott en Kevin Walsh in samenwerking met 20th Century Studios.

NieuwsFilm

meest populair