'The Matrix Resurrections' is geen vervolg en zet de spelregels van blockbusters op z'n kop

Volop verwijzingen naar andere Matrix-films!

David Mitchell vertelt dat The Matrix Resurrections meerdere "ingenieuze" referenties omvat naar de eerdere films. De nieuwe toevoeging aan de franchise wordt geregisseerd door Lana Wachowski en is volgende maand in de bioscoop te zien.

The Matrix Resurrections begint ermee dat Neo weer in San Francisco leeft, in de Matrix. De film vertelt een nieuw verhaal, maar is wel expliciet verbonden aan de voorgaande delen.

Ingenieuze verwijzingen
Mitchell beloofde op de eerste plaats dat The Matrix Resurrections de verwachtingen die gekoppeld zijn aan blockbusters op z'n kop zet.

"Ik heb de film in september in Berlijn gezien," begon hij.

"Hij is echt heel goed. Ik kan je niet vertellen waar de film over gaat, maar kan je wel zeggen waar hij niet om draait. Het is zeker niet gewoon het zoveelste vervolg, maar iets dat op zichzelf staat. Tegelijk bevat het wel wat de vorige drie Matrix-films hadden, op een heel ingenieuze manier. Het is echt een mooie en vreemde creatie. Hij bereikt ook dingen die we niet eerder gezien hebben in actiefilms, wat betekent dat 'ie de regels van blockbusters op z'n kop zet."

NieuwsFilm

meest populair