Carrièremissers: David Duchovny (The X-Files) als Bruce Banner in 'The Incredible Hulk'

Carrièremissers: David Duchovny (The X-Files) als Bruce Banner in 'The Incredible Hulk'

Wij hadden hem de Groene Gigant wel willen zien spelen...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het de beurt aan David Duchovny.

Voordat Mark Ruffalo de meeste populaire versie van het personage The Hulk zou spelen in het Marvel Cinematic Universe, vertolkte Edward Norton hem eenmaal in The Incredible Hulk uit 2008.

En bijna was hij dat niet geworden, want de makers hadden aanvankelijk dus de toen 48-jarige Duchovny (Fox Mulder uit The X-Files) op het oog.

Planningsconflicten
Duchovny had ten tijde van de productie een legioen fans achter zich, maar had zich ook net verbonden aan de opnames van de tweede X-Files film I Want To Believe. Even werd daardoor nog overwogen om de opnames van The Incredible Hulk uit te stellen. Beiden waren in Canada.

Maar zoals we allemaal weten, ging de rol uiteindelijk naar Norton en werd het één van de weinige miscastings in de geschiedenis van MARVEL, mede door het onhandelbare gedrag van de acteur.

Saillant detail: Regisseur Louis Leterrier opperde toen al Ruffalo, maar vanwege diens geschiedenis met te serieuze rollen werd dat afgewezen.

Inmiddels heeft Duchovny aangegeven dat hij totaal geen fan is van stripboeken en dat hij, als hij toch was gecast, waarschijnlijk ook redelijk snel weer uit de franchise was verdwenen. Geluk bij een ongeluk?

NieuwsFilm

meest populair