Fun Fact: 'Rocky' had oorspronkelijk een zwaar depressief einde

Fun Fact: 'Rocky' had oorspronkelijk een zwaar depressief einde

Wat een plotselinge trivia's over de franchise...

De producent van de populaire en succesvolle Rocky-franchise, Irwin Winkler, heeft onthuld hoe het oorspronkelijke einde van de eerste film uit 1976 eruit had kunnen zien, maar wat geschrapt werd.

Het concept van een nobody die ineens kans maakt om een winnaar te worden, is vaak (her)gebruikt, maar niemand is beroemder dan Rocky Balboa (Sylvester Stallone). Zijn ultieme gevecht tegen kampioen Apollo Creed (Carl Weathers) eindigt in verlies, maar zijn volhardendheid en doortastendheid zorgen voor eeuwige liefde van de supporters. Tot slot verklaart Rocky onder luid gejuich zijn eigen liefde aan Adrian (Talia Shire).

Na 45 jaar sprak Winkler met YAHOO: "Wat er gebeurde tijdens een testscreening, was dat iedereen stond te juichen tijdens de vechtscène. En nadat Rocky het gevecht verliest, loopt hij met Adrian in stilte de arena uit. De camera volgt hen op de rug en om hen heen ligt enkel vuil en stof. Het hoogtepunt vanuit de zaal werd ineens een dieptepunt. De sfeer was behoorlijk deprimerend. En er was al genoeg ellende met Vietnam, Watergate, etc. Dus dat gevoel wilde we hier niet creëren".

Beter of zonde?
Hoewel dat einde nuchterder was dan wat er in de final cut eindigde, een screenshot (zie hieronder) werd zelfs voor een poster gebruikt, had de beslissing van de makers om het aan te passen grote gevolgen.

Want Rocky werd een actie-icoon, keer nog vijf keer terug voor meer overwinningen en zorgde voor de inmiddels twee delen tellende spin-off serie Creed waarvan het derde deel momenteel in ontwikkeling is.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair