Recensies 'Resident Evil: Welcome to Raccoon City' stromen binnen: kijken of skippen?

Recensies 'Resident Evil: Welcome to Raccoon City' stromen binnen: kijken of skippen?

Resident Evil: Welcome to Raccoon City lijkt niet helemaal geslaagd.

De recensies van Resident Evil: Welcome to Raccoon City stromen binnen. Critici blijken behoorlijk verdeeld te zijn ten aanzien van de gameverfilming.

De reboot van de franchise is behoorlijk trouw aan de games van Capcom, en is een fris begin. We volgen een groep overlevenden die strijden tegen verschillende bedreigingen van zombies en bizarre monsters die voortkomen uit experimenten van de Umbrella Corporation.

De recensies
We zetten de recensies van Resident Evil: Welcome to Raccoon City voor je op een rij:

IGN: "Resident Evil: Welcome to Raccoon City is zeker niet de slechtste gameverfilming of zelfs de slechtste Resident Evil-film, maar de lat ligt dan ook erg laat. Regisseur Johannes Roberts verdient wel wat waardering voor 't feit dat hij dichter bij het bronmateriaal blijft dan de films van Paul W.S. Anderson. Maar een kortere speelduur, overhaaste derde akte en gebrek aan echt enge elementen, maken dat de film niet zo goed is als mogelijk was."

CinemaBlend: "Na het einde van de vorige Resident Evil-reeks, is de aanpak van Resident Evil: Welcome to Raccoon City een slimme: het idee is om back-to-basics te gaan. De film neemt het idee alleen veelt e letterlijk. Het is wellicht een voorbeeld van hoe bronmateriaal uit de jaren negentig invloed op het genre heeft gehad, maar dat maakt het er niet beter op."

DigitalSpy: "Fans zullen heel erg kunnen waarderen hoe trouw dit aan de games is. Deze aanpak heeft echter wat fouten die maken dat de film wat elementen mist. Je herkent de locaties en de personages, maar krijgt de angstgevoelens niet die je had bij het spelen van de games."

Deadline: "Het verhaal is efficiënter, hij bouwt de spanning goed op en heeft beter ontwikkelde personages. Maar op andere momenten is de film traag, met matige VFX die doen denken aan de graphics van videogames voor de PlayStation 2. Met de balans tussen goed en slecht, is het een ok film die veel probeert te doen in weinig tijd."

Variety: "De games van Capcom krijgen nieuw leven op het witte doek met Resident Evil: Welcome to Raccoon City. Deze reboot dumpt de hoofdrolspeelster en mikt op een trouwere adaptatie van het interactieve bronmateriaal. Dat blijkt een complete mislukking, want regisseur Johannes Roberts kiest vooral voor fanservice en een weinig coherent verhaal. Tel daar de matige CGI-effecten bij op, en de prognose voor deze ondode saga lijkt niet heel goed."

NieuwsFilm

meest populair