The Beatles probeerden een 'Lord of The Rings'-film te maken

The Beatles probeerden een 'Lord of The Rings'-film te maken

Echter ze kregen niet de rechten van auteur J.R.R. Tolkien.

De wereldberoemde band The Beatles probeerde in 1968 een verfilming van Lord of the Rings te maken, maar de rechten op de fantasieboeken kregen ze niet. Dit is regisseur Peter Jackson te weten gekomen.

Jackson is momenteel bezig met de afronding van zijn nieuwste werk The Beatles: Get Back. De meeste mensen zullen hem echter kennen voor zijn uitgebreide trilogieën over The Lord of the Rings en The Hobbit.

Peter Jackson
De regisseur nam alle drie de films van zijn Lord of the Rings trilogie tegelijkertijd op in zijn geboorteland Nieuw-Zeeland. De films groeide uit tot een van de succesvolste filmtrilogieën aller tijden.

Zo bracht de trilogie wereldwijd bijna 3 miljard dollar op. Daarnaast regisseerde Jackson ook nog de evengoed succesvolle prequel trilogie van The Hobbit.

The Beatles
The Beatles: Get Back is een documentaireserie gemaakt van beelden van de band tijdens de opnames van hun laatste album, 'Let It Be'. In een interview met de BBC vertelde de regisseur dat hij had ontdekt dat de band graag een filmbewerking had gemaakt van de Tolkien boeken.

Hij heeft de informatie bij elkaar geschraapt door Paul McCartney te ondervragen, want Ringo Starr zou zich niet veel meer herinneren. De regisseur kwam erachter dat de band kopieën van de Lord of the Rings boeken toegestuurd kreeg van hun producer (Denis O'Dell), toen ze eind jaren 1960 India bezochten.

De (ongewenste) verfilming
De BBC liet weten dat als de film in productie was gegaan, de band zelf ook rollen zou zijn gaan vertolken in de film. De cast zou hebben bestaan uit Paul als Frodo, John Lennon als Gollum, George Harrison als Gandalf en Ringo als Sam.

De band had graag regisseur Stanley Kubrick gekozen voor de verfilming. Echter was Tolkien niet enthousiast over het overhandigen van de rechten, en dus kwam de verfilming nooit tot leven.

NieuwsFilm

meest populair